Saturday, March 24, 2012

X-Fire ile Twitch.Tv'de Yayın Yapın

 Oyun içi mesajlaşma programı olan Xfire'dan hepiniz haberdarsınızdır.

Sadece oyun içi mesajlaşma programı olmakla kalmayıp oyun içi ekran görüntüleri alarak, bu ekran görüntülerini Xfire profil sayfanıza eklemenize olanak tanıyan, oynadığınız oyun sürelerini profil sayfanıza kaydeden program gerçekten de son derece kullanışlı.

Uzun yıllardır kullandığım Xfire'ın geçtiğimiz dönemlerde çeşitli internet siteleriyle anlaşmaları olmuş ve oyun içi yayın yapmamıza da olanak tanımıştı. Geçtiğimiz dönemlerde sunuyor olduğu bu hizmet o kadar çekici değil, ta ki Xfire'ın Twitch.TV ile anlaştığı haberi internet sayfalarında yayınlanana kadar. XSplit gibi programlara ihtiyaç duymadan, artık gönlünüzce oynadığınız oyunların yayınını yapabileceksiniz.

İsterseniz adım adım bunun nasıl yapıldığını hep birlikte görelim:

1) Xfire'a kullanıcı adımız ve şifremizle giriş yaptıktan sonra "Tools" sekmesine tıklayarak, "Options" seçeneğini seçiyoruz.


2) Sonra karşımıza çıkacak olan menüden, "Broadcast" sekmesine tıklıyor ve aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan "Twitch.Tv Options" tuşuna tıklıyoruz. Bu aşamadan sonra doğrudan Twitch.Tv sayfasına yönlendirileceğiz.


3) Twitch.TV sayfasına yönlendirildikten sonra, Twitch.Tv hesabımız varsa turuncu tuşlardan ilkine (I have an existing Twitch.TV account), yoksa ikincisine (I'll use my Xfire Account to broadcast) tıklıyoruz.


4) Dördüncü aşamada yönlendirildiğimiz yeni sayfadan "Grant Access" tuşuna tıklayarak Xfire'a Twitch.Tv üzerinden yayın yapma yetkisini tanımış oluyoruz.


Bundan sonra yayın yapabilmeniz için oyun içerisinde iken yapmanız gereken şey "Scroll Lock+B" tuşlarına tıklayarak açılan sayfada yayın ayarlarınızı seçmeniz ve bu ayarlar tamamlandıktan sonra yeşil "tamam" tuşuna tıklayarak yayına başlamanız. Eğer yayınlarınızın Twitch.Tv sayfanızda kaydedilmesini istiyorsanız "Record Live Video" seçeneğini seçmeniz gerekmekte.


Eğer yayına başlama tuşu olan yi değiştirmek isterseniz, bunu ayarlar (options) kısmında bulunan "Xfire In-Game" sekmesindeki "Broadcast" kısayolunu değiştirerek yapabilirsiniz.


İyi yayınlar!

No comments: